Kayaking on the Ourthe finishing in Hamoir

Kayaking on the Ourthe finishing in Hamoir

Op 20 km ligt Hamoir, de vertrekplaats om met de kayak de Ourthe af te varen. Je kan kiezen uit 4 verschillende parcours. Vertrek vanuit Bomal of Barvaux, de beginnelingen kunnen kiezen voor 8 km, de langste en sportiefste afvaart is 25 km lang en duurt ongeveer 6 uur. In het voor- en najaar zijn er diverse stroomversnellingen, in de zomer kan het zijn dat je soms uit je kayak moet om een handje met helpen om je kayak over de stenen te tillen o.w.v het ondiepe water.
Onderweg kom je langs prachtige landschappen. Halverwege kan je in Sy even aanleggen bij hotel a la Ferme in Sy. In Sy zijn er verscheidene restaurants en cafés, allen mooi gelegen aan de Ourthe.

Zwemvesten zijn gratis, waterdichte tonnen zijn te huur. In Hamoir is er een veilige parking, kleedkamers - WC - douches zijn aanwezig. Achteraf kan je nog afsluiten op een recreatiedomein. Er is zelfs een catering te huur voor achteraf.

Van 1 april tot 30 juni en van 1 tot 30 september: van dinsdag tot zondag, vertrekken van 10 tot 14uur (in oktober op reservering).
Juli en augustus: alle dagen, vertrekken van 10 tot 15uur. Reserveren aanbevolen.

Kayak les Remous